De wens- en gedachtenboom die afgelopen kerst werd neergezet bij de Pekhoeve en waarvan de organisatie een tak is die onder Ulvenhout Leeft valt, heeft gisteren een prachtig resultaat opgeleverd. Uit de vele suggesties die indertijd werden aangedragen, bleek het aanbieden van paastakken aan een verzorgingstehuis een haalbare en zinvolle wens. Dankzij medewerking van Surplus De Donk en basisschool De Rosmolen werden dinsdagmiddag zeven klasgenoten uit groep 8 aan het werk gezet. In de aula van de instelling lagen maar liefst zestig wilgen-takken, die door Bert van Leijssen geleverd werden,  klaar – voor iedere bewoner een tak – om te worden versierd met gekleurde eitjes. Op de vraag aan de uitgelote kinderen wat ze op deze middag op school zouden doen, volgde het eensgezinde antwoord: “Oefenen voor de musical’’. Onder regie van vrijwilligers Joep van den Maagdenberg en Nathalie Kuitert werd de stapel takken binnen een uur opgetuigd, om op een later moment door het personeel te worden bezorgd op de afdelingen. Activiteitenbegeleidster Judith van Midde – al meer dan vijfentwintig jaar in het vak – had veel lof voor het initiatief: ‘’Naast alle bezigheden voor deze doelgroep-op-leeftijd, zoals bingo, schilderen, of muziek maken, zorgt het uitkomen van deze unieke wens weer voor sociale contacten en verbondenheid tussen oud en jong’’. Dat ze daarmee niets teveel had gezegd, werd even later duidelijk toen Marente en Sanne mede namens Elise, Jason, Lars, Bram en Puk de eerste versierde tak mochten aanbieden aan bewoners Mieke en Harry van der Weegen, respectievelijk 76 en 81 jaar oud. Onder een al eerder opgetuigde grote paasboom in Het Buitenhof, het  restaurant van De Donk, zorgde de persoonlijke overhandiging nog voor de nodige ontroering. ‘’Mooi’’, aldus een trotse Van den Maagdenberg, ‘’soms komen wensen echt uit’’.